Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

​Compa Sibiu a propus acţionarilor a doua variantă de repartizare a profitului net: dividende de 8,3 mil. lei cu un randament de 6,5%. Prima variantă este un program de răscumpărare de 3,9 mil. lei

Consiliul de Administraţie al Compa Sibiu (simbol bursier CMP), companie specializată în producţia de piese auto, a propus completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor din 27 aprilie 2020 cu a doua variantă de repartizare a profitului net obţinut în 2019, respectiv dividend în sumă de 8,3 milioane lei, potrivit unui raport la Bursă.

În acest caz, dividendul brut pe acţiune propus spre aprobare este de 0,038 lei, care ar asigura investitorilor un randament de 6,5%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului durent din 9 aprilie. Propunerea pentru data plăţii dividendelor este 20 iulie 2020.

Prima variantă prevede includerea a 28,8 milioane lei la surse proprii de dezvoltare, restul de 3,9 milioane lei urmând să fie utilizaţi pentru o răscumpărare a propriilor acţiuni.

Pe de altă parte, compania menţionează într-un alt raport la Bursă că în contextul în care pandemia de COVID-19 afectează puternic domeniul producătorilor auto, dar şi al celor de componente auto, activitatea a fost redusă temporar pentru perioada 01-30 aprilie cu suspendarea unilaterală a contractelor individuale de muncă pentru majoritatea salariaţilor. Ca urmare, Compa Sibiu estimează o scădere a cifrei de afaceri aferentă lunii aprilie 2020 cu circa 80% faţă de media cifre de afaceri aferentă lunielor ianuarie şi februarie 2020.

Compania este deţinută în proporţie de 19% de către Ioan Deac, în timp ce Ioan Miclea are un pachet de 18,75% din numărul de acţiuni.

De la începutul anului, acţiunile companiei se tranzacţionează în scădere cu 32,6%, pe fondul unor tranzacţii de 5,2 milioane lei, emitentul ajungând la 127,3 milioane lei capitalizare. Vineri, în urma acestora anunţuri, acţiunile Compa se apreciau la ora redactării acestei ştiri cu 6,9%.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.