Burse - Fonduri mutuale

Comisia Europeană a avizat vânzarea TeraSteel şi Wetterbest, parte a Teraplast, către grupul irlandez Kingspan. Teraplast aşteaptă şi avizul Comisiei pentru Protejarea Concurenţei din Serbia

Comisia Europeană a avizat vânzarea TeraSteel şi...

Autor: Roxana Rosu

13.01.2021, 10:38 570

Comisia Europeană a avizat pe 12 ianuarie vânzarea TeraSteel şi Wetterbest, parte a Teraplast, către grupul irlandez Kingspan, iar pentru finalizarea tranzacţiei mai este necesară primirea avizului din partea Comisiei pentru Protejarea Concurenţei din Serbia.

Grupul TeraPlast, controlat de Dorel Goia, a anunţat pe 24 iulie 2020 vânzarea diviziei Steel către Kingspan Group, respectiv liniile de afaceri operate prin TeraSteel SA (Romania), TeraSteel D.O.O. (Serbia) şi Wetterbest SA (Romania).

Grupul estimează că va primi avizul pentru firma din Serbia la jumătatea lunii februarie. Ulterior, va fi stabilită şi plătita valoarea tranzacţiei, menţionează un anunţ al Teraplast publicat la BVB.

Kingspan este deja prezent în România cu producătorul de materiale de construcţii Joris Ide, care are pe piaţa locală o fabrică în Buziaş, judeţul Timiş, unde se produc structuri pentru hale, termoizolaţii, panouri sandwich şi ţigle metalice.

Divizia Steel a TeraPlast generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidată – de 973 mil. lei – a grupului TeraPlast în 2019 şi a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA grupului.

Alte două tranzacţii ale Grupului TeraPlast aşteapta avizul de la Consiliul Concurentei din Romania. Acestea vizeaza vanzarea liniei de business profile de tamplarie a TeraPlast SA, respectiv achizitia pachetului majoritar al producatorului de ambalaje flexibile Somplast SA.

TeraPlast SA este listată la Bursa de la Bucureşti, unde are o capitalizare de 767 milioane de lei. În ultimul an acţiunile companiei s-au apreciat cu 100%, după tranzacţii de 204.9 milioane lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO