Burse - Fonduri mutuale

Comenzile la export au dublat profitul Comelf Bistriţa

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

18.05.2015, 00:03 359

Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF), producător de echipamente pentru industria energetică, şi-a dublat profitul în primul trimestru până la 1,3 mil. lei, susţinută de comenzile în creştere.

„În trimestrul I producţia fabricată a fost de 9.934 mii euro, depăşindu-se bugetul cu 2,4 %, iar faţă de perioada similară a anului trecut creşterea este de 15,4 %“, potrivit raportului trimestrial emis de companie.

Afacerile companiei au crescut cu 31%, până la 48 mil. lei în primul trimestru. Veniturile din exploatare au avansat cu 33%, până la 48,7 mil. lei, în condiţiile în care cheltuielile s-au ma­jorat cu 31%, până la 46,7 mil. lei. Comelf şi-a bugetat pen­tru anul acesta o cifră de afaceri de 201,1 mil. lei, li­vrările la export urmând să genereze cea mai mare parte din vân­zări. Anul trecut, compania a exportat 97% din producţie. Comelf vrea să ajungă la un profit brut de 9 milioane lei anul acesta, în urcare cu 3,5% faţă de câştigul brut raportat pentru 2014. Co­melf este controlată de Constantin Savu, care ocupă funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie, şi Emanuel Babici, care deţin, prin firma Uzinsider Bucureşti, 77,5% din acţiuni.

Titlurile CMF s-au tranzacţionat cel mai recent pe 8 mai, la o cotaţie de 2,31 lei/unitate. La această referinţă compania are o capitalizare bursieră de 54 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO