Burse - Fonduri mutuale

Comelf tinteste afaceri de peste 32 mil. euro

26.02.2007, 18:56 14

Producatorul de masini si utilaje Comelf Bistrita si-a propus pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 10% fata de nivelul din 2006, potrivit reprezentantilor companiei. Afacerile Comelf ar urma sa se ridice astfel la peste 110 mil. lei (circa 32,3 mil. euro), fata de un nivel de 100,4 mil. lei (28,5 mil. euro) in 2006.
"Propunerea de BVC pe 2007 are in vedere o majorare cu cel putin 10% a productiei, a cifrei de afaceri si a veniturilor totale fata de anul precedent", a declarat directorul general al companiei, Dorin Stoian, intr-o informare transmisa Bursei de Valori Bucuresti.
Compania isi propune, de asemenea, o crestere a profitului brut cu 53%, pana la nivelul de 6,5 mil. lei (1,9 mil. euro). Anul trecut, compania a obtinut un profit brut de 4,24 mil. lei (1,2 mil. euro), cu 30% mai mare decat in 2005. Profitul net s-a ridicat la 3,59 mil. lei (1,02 mil. euro), situandu-se sub nivelul bugetat de 4,41 mil. lei.
Proiectul de buget va fi supus dezbaterii Adunarii Generale a Actionarilor convocata pentru data de 17 aprilie 2007. In cadrul aceleiasi adunari va fi dezbatut si programul de investitii pentru acest an, care include obiective in valoare totala de 1 milion de euro.
Societatea a derulat in ultimii ani un program intens de investitii pentru a putea face fata competitiei de pe piata europeana dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Potrivit reprezentantilor Comelf, investitiile realizate s-au indreptat in principal in directia dotarii societatii cu utilaje si instalatii moderne.
Principalele produse ale companiei sunt subansamblele si echipamentele pentru utilaje terasiere si pentru industria de constructii, cu o pondere de circa 60% in cifra de afaceri.
Actionarul majoritar al Comelf este Uzinsider Bucuresti, care detine 76% din actiuni.
Actiunile Comelf sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori. Ultimul pret de tranzactionare al titlurilor Comelf a fost vineri de 1,98 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 13,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO