Burse - Fonduri mutuale

Comcm Constanţa reia investiţiile şi vede stabilizarea afacerilor

Autor: Adrian Cojocar

14.03.2011, 23:40 97

Producătorul demateriale de construcţii Comcm Constanţa (CMCM), controlat de SIFTransilvania şi fostul arbitru Constantin Frăţilă, are pentru acestan un buget de investiţii în valoare de 2,8 mil. euro, unul dintrecele mai mari din ultimii ani, deşi nu vede o relansare aafacerilor în acest an.

Banii ar urma să fie alocaţi pentru achiziţionarea unor echipamentenoi de lucru, pentru construirea ansamblului de locuinţe dinConstanţa în cadrul unui proiect pe care-l realizează cu primăriaşi pentru modernizarea hotelului şi a sediului administrativ. În2010 valoarea investiţiilor realizate de Comcm s-a cifrat la numai816.000 de lei (193.000 de euro).

Conducerea companiei şi-a bugetat pentru 2011 o cifră de afaceri de29,3 mil. lei, cu 2% sub nivelul realizat anul trecut, însăestimează că va înregistra un profit net de 1,74 mil. lei după ceîn 2010 s-a menţinut la limita profita­bilităţii. Câştigulprognozat de companie ar urma să provină în acest an de pe urmareducerii cheltuielilor din exploatare, în principal cele cupersonalul, care sunt estimate să se diminueze cu 35%, la 2,83 mil.lei.

Comcm a redus numai anul trecut numărul de salariaţi ai societăţiicu circa 33%, până la 158 de oameni după ce afacerile s-aucontractat cu 22,2% pe fondul declinului întregii pieţe deconstrucţii. Comcm are o capitalizare de 15 mil. euro. SIFTransilvania deţine circa 56% din acţiunile Comcm în timp cefamilia Frăţilă deţine o participaţie de peste40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO