Burse - Fonduri mutuale

CNVM le-a interzis kazahilor să delisteze Petromidia până când statul îşi recuperează datoriile

28.07.2010, 18:12 23

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a blocatdelistarea Rompetrol Rafinare (RRC), compania care deţine rafinăriaPetromidia, până când va fi clarificată situaţia juridică aobligaţiunilor deţinute de Ministerul Finanţelor în cadrulcompaniei.

Solicitarea a venit din partea statului, care are de recuperatîn acest an 571 mil. euro, reprezentând valoarea obligaţiuniloremise în contul datoriilor istorice pe care rafinăria Petromidia leavea în 2003.

Kazahii au anunţat însă că nu au bani pentru a plăti întreagasumă de 571 mil. euro datorată statului român şi că vor rambursacel mai probabil circa 100 mil. euro, restul obligaţiunilor urmândsă fie convertite în acţiuni.

"Retragerea acţiunilor de la tranzacţionare pe piaţareglementată ar conduce la prejudicierea interesului statului românîn sensul că, în lipsa unei cotaţii a acţiunilor pe o piaţăreglementată, evaluarea acţiunilor va fi dificil de realizat", searată în solictarea transmisă de Ministerul Finanţelor cătreCNVM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO