Burse - Fonduri mutuale

CNVM a împărţit amenzi la Comcm Constanţa şi Scut Constanţa

CNVM a împărţit amenzi la Comcm Constanţa şi Scut...

Autor: Adrian Cojocar

18.12.2012, 18:30 342

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a sancţionat cu 20.000 de lei pe Dan Simionescu, preşedintele firmei de materiale de construcţii Comcm Constanţa (CMCM) şi reprezentant al SIF Transilvania în bordul de conducere al companiei, potrivit unei ordonanţe emise de arbitrul pieţei.

Motivul sancţiunii îl reprezintă faptul că firma nu a informat în termen legal acţionarii Comcm cu privire la existenţa unui litigiu dintr-un dosar în care este implicată societatea.

Comisia a mai decis să-l amendeze pe Guliu Iancu, administrator al Scut Constanţa şi apropiat al lui Constantin Frăţilă, cu suma de 20.000 de lei pentru că nu a dat curs cererii Comcm de completare a convocatorului AGA din 15 octombrie şi nu a luat în considerare cererea Comcm privind candidaţii pentru funcţia de administrator. Potriivit CNVM, Guliu Iancu se mai face răspunzător printre altele şi de faptul că a luat în considerare votul Comcm pentru problemele organizatorice ale adunării de la aceeaşi dată, nu a publicat în termenul legal un raport curent privind noua ordine de zi a AGOA din 9 februarie 2012 şi situaţia litigiilor în care este implicată societatea.

Între principalii acţionari ai Comcm şi Scut, SIF Transilvania şi familia omului de afaceri Constantin Frăţilă, se desfăşoară de mai bine de un an de zile un război a cărui miză este controlul celor două companii. SIF Transilvania şi familia Frăţilă au pe rol deschise mai multe procese.

Familia Frăţilă deţine 41% din acţiunile Comcm în timp ce SIF Transilvania are o participaţie de 56,7% din companie. Principalul acţionar al Scut este Comcm Constanţa, iar Constantin Frăţilă deţine 32,7% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO