Burse - Fonduri mutuale

Clover, companie din farma şi noua ţintă a hoardelor de pe Reddit, explozie de 200% în cinci zile

Clover, companie din farma şi noua ţintă a hoardelor...

Autor: Eduard Ivanovici

10.06.2021, 00:00 565

Cu aproape 200% s-au apreciat acţiunile Clover Health Investment, o companie americană de asigurări de sănătate, în ultimele cinci zile, de la circa 10 dolari pe unitate la 28 de dolari pe unitate, în contextul în care armatele de investitori de pe Reddit au identificat în această companie o nouă ţintă pentru short-squeeze.

După o creştere de 32% înregistrată luni, 7 iunie, şedinţa de marţi a marcat tranzacţionarea a 720 de milioane de acţiuni, de 45 de ori peste rezultatul obţinut vineri, 4 iunie. Marţi acţiunile CLOV au explodat cu aproape 90%, iar ieri după-amiază aveau plus 27% la circa 28 de dolari. La acest preţ capitalizarea companiei este de 10,7 mld. dolari. Societatea a debutat pe bursă la începutul lui 2021 după ce a fuzionat cu un SPAC (special purpose acquisition company), model de business care a câştigat tot mai multă popularitate pe Wall Street de-a lungul ultimului an.

Ulterior, compania s-a confruntat cu un val de presiuni întrucât a fost acuzată de firma de cercetare Hindenburg Research că şi-ar fi indus în eroare investitorii, afirmaţie contestată vehement de Clover.

În prezent, mai mulţi utilizatori ai platformei de socializare Reddit anunţă că firma ar deveni următoarea victimă short sellerilor din Statele Unite, care pot beneficia din plin de pe urma acţiunilor vândute în lipsă. În cazul de faţă, dacă preţul acţiunilor creşte semnificativ, unii investitori vor fi nevoiţi să îşi răscumpere acţiunile pentru a-şi acoperi poziţiile short, mişcare ce ar alimenta creşterile înregistrate în ultima vreme de Clover, scrie Wall Street Journal. Totuşi, spre deosebire de alte „meme stocks”, precum AMC şi GameStop, care au înregistrat creşteri de 2.500% şi, respectiv, 1.500% anul acesta, acţiunile Clover au raportat un plus de 70% de la începutul lui 2021 până acum, întrucât societatea a suferit un declin de 57% în primele săptămâni de tranzacţionare pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO