Burse - Fonduri mutuale

Ciprian Constantin Dumitru, numit membru provizoriu în consiliul de supraveghere al Transelectrica pe unul dintre cele două locuri rămase vacante

Ciprian Constantin Dumitru, numit membru provizoriu în...

Autor: Tibi Oprea

06.01.2020, 16:19 424

Ciprian Constantin Dumitru a fost numit membru provizoriu în consiliul de supraveghere al Transelectrica (simbol bursier – TEL), transportatorul national de energie electrică, până la data de 29 martie 2020, potrivit unui raport la bursă.

Acesta a fost numit în funcţie în contextul în care două locuri în consiliul de supraveghere erau vacante în urma neacceptării mandatului Manuelei Petronela Stan-Olteanu, fost director general al Direcţiei juridice AVAS, precum şi în urma renunţării la această funcţie a lui Sebastian Burduja după ce acesta a fost numit secretar de stat în Guvernul condus de Ludovic Orban. În prezent, în consiliul de supraveghere mai există un singur loc vacant.

Conform CV-ului de pe site-ul Transelectrica, Ciprian Constantin Dumitru a avut mai multe posturi de management în cadrul McDonald’s România şi Ucraina şi a fost manager de resurse umane la Future Marketing şi Marketing Mentor Consulting, dar şi director general la New Challenge Marketing Research. În perioada 1996-2000 a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane.

Transelectrica, companie strategică pentru România, fiind monopol natural pe piaţa de energie electrică, este controlată de statul român prin Secretariatul General al Guvernului, cu 58,6% din capitalul social.

De la începutul anului 2020, acţiunile EL se tranzacţionează în scădere cu 0,7% pe fondul unui rulaj de 303.934 lei, emitentul ajungând la 1,4 miliarde lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO