Burse - Fonduri mutuale

​Cine sunt cei şapte care administrează pensiile viitoare ale 7,6 milioane de români: cu ASE şi Politehnică în CV, au 66 miliarde de lei pe mână

​Cine sunt cei şapte care administrează pensiile...

Autor: Liviu Popescu

02.09.2020, 19:05 508

Introdusă în anul 2008 de către statul român, în mod obligatoriu pentru toate persoanele angajate care aveau 35 de ani la acel moment, pensia privată Pilon II este administratrată privat prin contribuţia de 3,75% din venitul brut lunar pe care o trimit fiecare din cei 7,6 milioane de români.

Absolvenţi ai Academiei de Studii Economice din Bu­cu­reşti, dar şi de Poli­teh­nică, câţiva în aceeaşi func­ţie de la înfiinţarea siste­mului de pensii private în România din 2008, iar alţii numiţi în funcţie în 2019, cei şapte directori generali (CEO) ai ad­ministra­torilor de pensii private Pilon II sunt responsabili pentru economiile de bătrâneţe ale 7,6 milioane de salariaţi români.

Cei şapte manageri, dintre care unii şi-au început cariera profesională chiar la so­cietatea de administrare pe care au ajuns acum să o conducă, au pe mână 66,3 mld. lei investite în acţiuni listate la Bursa de la Bucureşti dar şi pe pieţe externe, titluri de stat şi obligaţiuni cor­porative, SIF-uri, depozite bancare, arată datele agregate de ZF de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO