Burse - Fonduri mutuale

Cine se va lupta pe locul lui Staicu în conducerea SIF5

Autor: Adrian Ionut Cojocar

09.01.2011, 23:44 41

SIF Oltenia (SIF5) va alege la finele acestei săptămâni unadministrator provizoriu pe locul rămas vacant al lui Dinel Staicu,care de la 1 februarie 2011 va părăsi funcţiile de conducere dincadrul societăţii după ce a fost condamnat de Tribunalul Bucureştila 12 ani de închisoare în dosarul fraudării BIR.

Conducerea SIF Oltenia va alege la aceeaşi dată un noupreşedinte al societăţii de investiţii financiare în locul luiDinel Staicu.

La ocuparea poziţiei de administrator al SIF Oltenia s-auînscris pe listă trei candidaţi, respectiv Margareta Racoviţă,Constantin Bădîrcea şi Lucian Buşe, potrivit informaţiilor făcutepublice pe site-ul companiei.

Miza alegerilor este controlul uneia dintre cele mai bogatesocietăţi de investiţii financiare listate la Bursă, activele SIFOltenia ridicându-se la circa 1,55 mld. lei (360 mil. euro) şiinclud participaţii semnificative, de 5,5% şi respectiv 6,1%, lacele mai mari două bănci de pe plan local, BRD şi Erste BCR.

Margareta Racoviţă este reprezentantul omului de afaceri CătălinChelu în consiliul de administraţie al SIF Oltenia, poziţie pe carea ocupat-o între anii 2005 şi 2008 şi provizoriu din ianuarie 2009până în septembrie 2010. Racoviţă a mai fost consilier juridic lafirma lui Cătălin Chelu, Galgros Galaţi (GALV) şi între 2007 şi2009 a condus Complexul Hotelier Dâmboviţa din Târgovişte.

Cătălin Chelu, altădată unul dintre principalii contracandidaţiai lui Dinel Staicu la conducerea SIF Oltenia, are la rândul săuprobleme cu legea, el fiind arestat la finele anului trecut după cear fi încercat să-l mituiască chiar pe secretarul de stat de laInterne, Dan Fătuloiu.

Constantin Bădîrcea, despre care presa locală spune că faceparte din sfera de influenţă a lui Dinel Staicu, a ocupat funcţiade membru în CA între anii 2001 şi 2009 la Oltenia Grup Invest,firmă controlată de SIF Oltenia.

Pe lista candidaţilor se mai află şi Lucian Buşe care are unputernic background universitar şi a fost administrator la maimulte societăţi din portofoliul SIF5 precum Voltalim, Elpreco şiComcerealis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO