Burse - Fonduri mutuale

Cine este noul preşedinte al Electrica, cu „vastă experienţă în contabilitate, financiar şi fiscalitate”? Cristian Bosoancă, 44 de ani, l-a înlocuit pe Valentin Radu

Cristian Bosoancă

Cristian Bosoancă

Autor: Liviu Popescu

21.07.2020, 00:00 1150

Consiliul de administraţie al Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, la care statul român are 48,7% din acţiuni, l-a numit pe Cristian Bosoancă, 44 de ani, pe funcţia de preşedinte după demisia de săptămâna trecută a lui Valentin Radu, cel care ocupa această funcţie din 2018 încoace.

Potrivit informaţiilor publicate ulterior pe site-ul companiei, Cristian Bosoancă, „născut în 1976, deţine o vastă experienţă profesională în domeniul economic (contabilitate, financiar, fiscalitate), având peste 20 de ani de activitate. Profesia de bază se derulează ca liber profesionist încă din anul 2008, fiind în prezent asociat şi administrator în cadrul societăţii Expert Contabilitate & Servicii S.R.L. şi în Cabinetul Individual de Expertiză contabilă şi judiciară”, se arată în cadrul prezentării consiliului de administraţie.

Din anul 2016, Iulian Cristian Bosoancă deţine funcţia de preşedinte al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECAR), filiala Mehedinţi precum şi de lector în cadrul CECAR. Electrica menţionează că Cristian Bosoancă este administrator neexecutiv, din 29 aprilie 2020 şi membru al Comitetului de Audit şi Risc al Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO