Burse - Fonduri mutuale

Cine e antreprenorul Jabbar Kanani şi care este povestea Agricover Holding

Jabbar Kanani are 60 de ani şi s-a născut în Mianeh, care aparţine de Azerbaidjanul de Est. El a venit în România în 1985 ca să studieze la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“.

Jabbar Kanani are 60 de ani şi s-a născut în Mianeh, care aparţine de Azerbaidjanul de Est. El a venit în România în 1985 ca să studieze la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“.

Autor: Florentina Niţu

05.05.2023, 07:22 2229

Jabbar Kanani (60 ani), născut în oraşul Mianeh, care aparţine de Azerbaidjanul de Est, a venit în România în 1985 să studieze la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“. S-a format ca medic, însă nu şi-a urmat profesia, ci a devenit antreprenor din vocaţie, iar în cei peste 30 de ani de experienţă a dezvoltat afaceri în domenii precum bunurile de larg consum, producţia alimentară şi agribusiness.

Agricover Holding, grup ale cărui baze le-a pus în 2000, este una dintre cele mai cunoscute afaceri din agrobusiness. La început, operaţiunile erau concentrate într-o singură companie rezultată din fuziunea dintre Ulvex şi Comcereal, oferind servicii de însilozare, procesare primară şi comerţ cu cereale, precum şi rafinarea uleiului de floarea-soarelui alimentar.

Afacerea a crescut de la an la an şi în 2021, veniturile Agricover Holding s-au ridicat la 2,5 miliarde de lei în 2022, ceea ce înseamnă 5% din businessul total din agricultură. Următoarea etapă a dezvoltării este listarea la BVB.

„Ca parte a strategiei noastre de dezvoltare durabilă şi în concordanţă cu ambiţia noastră de a defini agricultura de mâine, suntem încântaţi să anunţăm intenţia noastră de a lista Agricover la Bursa de Valori Bucureşti“, a spus Jabbar Kanani, pre­şedintele Consiliului de Administraţie al Agricover Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO