Burse - Fonduri mutuale

Cine câştigă, cine pierde: maxime istorice pe bursa americană, creştere de 9% la bursa de la Bucureşti în 2018, iar bitcoin, minus 20%

Cine câştigă, cine pierde: maxime istorice pe bursa...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2018, 00:00 953

Bitcoin, cea mai tranzacţionată criptomonedă la nivel mondial, are de la începutul anului minus 20% în condiţiile în care Coreea de Sud, cea mai mare piaţă pentru această monedă, va interzice utilizarea de conturi bancare anonime de către traderii de monede virtuale. 

Pe de altă parte, bursa de la New York, cea mai mare din lume, atinge noi maxime după ce preşedintele Donald Trump a rezolvat „blocajul” sectorului public, iar la Bucureşti indicele BET are plus 9% pe fondul unor aşteptări mari de dividende ca urmare a rezultatelor îmbunătăţite la nouă luni.

Bitcoin s-a apreciat pe parcursul anului 2017 cu 1.346%, arată calculele ZF pe baza datelor coinmarketcap.com. În 2017, creşterea monedei a fost stimulată de o mai mare acceptare a tehnologiei de tip blockchain care stă la baza metodei de schimb şi de optimismul investitorilor că timpul de tranzacţionare mai scurt va încuraja utilizarea mai largă a criptomonedelor.

Miercuri, ethereum se tranzacţiona la 1.040 de dolari – în creştere cu 7%, ripple la 1,35 dolari, în creştere cu 2%. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de cardano – 0,6 dolari, în creştere cu 12%, ajungând astfel la o capitalizare de piaţă de 16 miliarde de dolari şi de criptomoneda populous – 53 de dolari, în creştere cu 25%, la o capitalizare de piaţă de 2 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO