Burse - Fonduri mutuale

Cinci companii, interesate sa intermedieze listarea Transgaz la BVB

05.09.2006, 18:33 13

Compania nationala de transport al gazelor naturale Transgaz Medias a primit cinci oferte de la companii interesate sa ofere servicii de intermediere pentru oferta publica initiala primara de actiuni pe care intentioneaza sa o deruleze in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Cele cinci companii interesate de listarea la Bursa a Transgaz sunt BCR Securities in colaborare cu CA IB, sindicatul BRD Securities - Groupe Societe Generale si EFG EUROBANK Securities, Raiffeisen Capital & Investment , sindicatul de intermediere format din SSIF Broker Cluj-Napoca , HTI Valori Mobiliare alaturi de Delta Valori Mobiliare si consortiul BT Securities. Caietul de sarcini a fost cumparat de catre 11 solicitanti, iar pana la termenul limita au fost primite cinci oferte, potrivit datelor companiei.
Contractul vizeaza pregatirea, promovarea si derularea unei oferte publice initiale primare, in cadrul careia vor fi oferite actiuni reprezentand 10% din capitalul majorat al Transgaz, precum si pentru realizarea activitatilor necesare admiterii la tranzactionare a actiunilor companiei la BVB. Criteriul pentru atribuirea contractului de intermediere va fi oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. Potrivit ministrului economiei, Codrut Seres, listarea companiei la BVB va fi realizata in termen de 12 luni dupa selectia intermediarului. Aceasta este a doua licitatie organizata de Transgaz in scopul listarii la Bursa, dupa ce precedenta, realizata anul trecut, a fost anulata. Ministerul Economiei detine 85% din capitalul social al Transgaz, in valoare de 103,83 mil. lei (28,8 mil. euro), dupa ce un pachet de 15% a fost cedat Fondului Proprietatea. Transgaz a obtinut in primul semestru un profit net de 116,29 mil. lei (32,85 mil. euro), mai mare cu 7% fata de perioada similara a anului trecut, la o cifra de afaceri in crestere cu 12,5%, la 412,3 mil. lei (116,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO