Burse - Fonduri mutuale

Cinci bănci şi firme de brokeraj s-au aliat pentru cea mai mare listare - Electrica

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andrei Chirileasa, Stefan Musgociu

16.07.2013, 21:23 1849

Un singur consorţiu, format din Citigroup, Raiffeisen Capital&Investment, BRD, Société Générale şi Swiss Ca­pital, a depus ofertă pentru intermedierea listării distribuitorului de electricitate Electrica.

Electrica este unul dintre cele mai mari grupuri de companii din România, cu afaceri cumulate de 7,55 mld. lei (1,7 mld. euro) şi profituri de 229 mil. lei în 2012, din furnizarea şi distribuţia de energie electrică.

Guvernul a aprobat în martie vânzarea pe bursă a unui pachet majoritar 51,2% din acţiunile companiei, emise printr-o majorare de capital, pentru o sumă minimă de 2,16 mld. lei (485 mil. euro), care ar urma să intre în conturile companiei. În nota de fundamentare a hotărârii de guvern nu se atrată exact la ce va folosi compania aceşti bani, menţionându-se doar obiective generale de investiţii.

Ca valoare, oferta Electrica va fi una dintre cele mai mari din istoria bursei de la Bucureşti şi ar putea fi depăşită doar de oferta de vânzare a 15% din Romgaz. Faptul că statul vinde pachetul majoritar de acţiuni pe bursă face ca oferta Electrica să fie cea mai mare listare de pe bursa locală şi ar putea face din Electrica una dintre cele mai importante companii de pe piaţă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO