Burse - Fonduri mutuale

Christina Verchere, CEO Petrom despre perimetrul Neptun Deep: Nu putem aştepta la nesfârşit pentru Marea Neagră. Timpul este absolut esenţial

Christina Verchere, CEO Petrom despre perimetrul Neptun...

Autor: Liviu Popescu

29.07.2020, 11:28 318

Christina Verchere, CEO Petrom, spune că perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, cel mai mare proiect energetic offshore local, ar putea ajuta la redresarea economică a României, fiind vorba de o finanţare privată, dar trebuie îndeplinite anumite precondiţii pentru o accelerarea a procesului de explorare.

“Timpul este esenţial. Pentru România, pentru schimbările climatice, pentru Petrom, toate aceste lucruri contează dar trebuie întrunite acele precondiţii (schimbare la legea offshore prin consens politic - n.red)”, spune Christina Verchere în conferinţa de presă pentru prezentarea rezultatelor financiare semestriale.

Întrebată fiind de ZF ce ar determina Petrom să avanseze cu acest proiect, Verchere a răspuns că trebuie îndeplinite precondiţii. “Până la urmă este vorba de stabilitate şi reglementare, o piaţă reglementată şi infrastructura necesară”.

Dar ce ar determina Petrom să abandoneze acest proiect? “Acest proiect are un mare potenţial şi poate ajuta la redresarea economică a României. Trebuie să subliniem că este vorba despre finanţare privată, nu publică. Nu ar fi înţelept să îl abandonăm, dar până la urmă trebuie să fie competitiv”.

“Noi am spus clar de ce este nevoie pentru a merge mai departe. Nu putem aştepta la nesfârşit, este nevoie de ceva urgent să se întâmple”, spune Christina Verchere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO