Burse - Fonduri mutuale

Chinezii pregătesc o listare istorică de 30 de miliarde de dolari: Grupul financiar Ant a primit undă verde pentru a se lista concomitent în Shanghai şi în Hong Kong

Chinezii pregătesc o listare istorică de 30 de miliarde...

Autor: Alex Ciutacu

19.10.2020, 15:47 330

Grupul financiar Ant a primit aprobarea autorităţilor de reglementare din China pentru a derula concomitent listarea de 30 de miliarde de dolari şi pe bursa din Hong Kong, conform surselor citate de FT.

Conform acestora, grupul financiar controlat de miliardarul Jack Ma a primit aprobarea autorităţilor de reglementare, luni, pentru a continua listarea duală la Shanghai şi la Hong Kong.

Cu toate acestea, compania încă aşteaptă aprobarea comitetului de listare din Hong Kong, care ar putea veni tot în cursul acestei săptămâni.

După listare, grupul Ant ar putea ajunge la o capitalizare de 318 miliarde dolari.

Bancherii care lucrează cu compania vor ca listarea să nu se suprapună cu alegerile prezidenţiale din SUA, care au loc în data de 3 noiembrie, întrucât astfel de evenimente generează incertitudine în piaţă.

„În timpul alegerilor ai foarte multă volatilitate”, a transmis un bancher pentru FT.

Dimensiunea listării Ant ar putea să o depăşească pe cea a listării Saudi Aramco în 2019, care a atras peste 25 de miliarde de dolari.

Investitorii sunt dornici să investească în Ant, întrucât grupul înregistrează lunar un total de 711 milioane de utilizatori, iar profiturile cresc rapid. Mai mult, compania a intermediat circa o cincime din toate creditele de consum acordate în China de la începutul anului – mai mult decât orice bancă din sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO