Burse - Fonduri mutuale

China şi Europa încep să respire. Bursele europene au deschis pe creştere după o săptămână de pomină. La Bucureşti piaţa şi-a revenit uşor, dar investitorii continuă să stea pe margine

China şi Europa încep să respire. Bursele europene au...
08.01.2016, 11:34 1084

Bursele Europene au înceut sa revină uşor pe creştere, după o ce indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,2% la 347.2, recuperând un pic din scăderea de 5,1% de săptămâna aceasta. 

Şi în China acţiunile au reînceput să respire, după ce banca centrală a început devalorizarea yuan-ului, iar fondurile de investiţii controlate de stat au anunţat că vor începe să cumpere. 

Ieri acţiunile europene au scăzut pentru a treia oară în patru zile, ducând la ce mai prost start de an pe burse din 2000, în condiţiile în care îngrijorările că economia Chinei încetineşte mai mult decât era anticipat au zguduit pieţele. 

China a trebuit să intervină pentru a opri hemoragia de pe bursă pentru a doua oară în această săptămână. 

Indicele Shanghai Composite a câştigat aproape 2%, după ce pieţele chineze au fost lovite puternic luni de prăbuşirea de 7% pe bursă, ce a dus la suspendarea şedinţei de tranzacţionare. 

La Bucureşti, indicele BET a deschis în creştere cu 0,48%, după ce ieri a încheiat şedinţa de tranzacţionare cu un minus de 0,5%. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO