Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex a încheiat contracte de 56,7 milioane de euro cu CEC Bank şi Alpha Bank pentru refinanţarea integrală a creditelor existente. Finanţarea totală va ajunge la 90 de milioane de euro în cursul lunii octombrie

Chimcomplex a încheiat contracte de 56,7 milioane de...

Autor: Eduard Ivanovici

01.10.2021, 16:29 374

Chimcomplex SA Borzeşti (simbol bursier CHOB), cel mai mare combinat de produse chimice din România, a încheiat la data de 30 septembrie 2021 contracte de finanţare de 56,7 milioane de euro, dintre care 26,7 milioane de euro de la CEC Bank şi 30 de milioane de euro de la Alpha Bank.

Fondurile vor fi utilizate pentru refinanţarea integrală a creditelor existente de la VTB Frankfurt şi Credit Suisse/Argentum Netherlands BV şi pentru continuarea mai multor proiecte de dezvoltare, conform unui raport publicat la BVB.

Luna aceasta, CEC Bank va suplimenta finanţarea cu suma de 33,3 milioane de euro, negocierile fiind deja încheiate.

Compania are în vedere începerea unor proiecte de investiţii cu efect în reducerea amprentei de carbon şi creşterea eficienţei energetice: construcţia unei capacităţi de cogenerare de înaltă eficienţă gaz şi hidrogen (putere instalată de 55 MWe 4 turbine); finalizarea noii linii de producţie de polioli care va permite dublarea volumelor actuale şi modernizarea instalaţiilor de electroliză care vor consolida poziţia de lider naţional al companiei în producţia de hidrogen din apă.

Totodată, societatea îşi va concentra atenţia asupra digitalizării şi demarării proiectelor de chimie verde prin care se va deschide un nou segment în portofoliul companiei, cu produse sustenabile. De asemenea, Chimcomplex ia în calcul accesarea altor finanţări de pe piaţa internaţională pentru dezvoltarea de investiţii.

„Finalizarea refinanţării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex şi marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase şi concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania. Mulţumesc Deloitte, Reff şi Asociaţii şi Lazarovici şi Asociaţii pentru că au fost din nou alături de noi.”, a declarat Ştefan Vuza, Preşedintele Chimcomplex.

După preluarea activelor Oltchim în 2018, Chimcomplex SA Borzeşti a devenit cel mai mare producător de produse chimice din România şi a continuat un proces susţinut de transformare şi dezvoltare.

Finanţarea acordată de CEC Bank cuprinde o facilitate de credit la termen în sumă de 20 de milioane de euro şi o facilitate de credit tip revolving de 6,7 milioane euro care va atinge plafonul maxim de 40 de milioane de euro. În ceea ce priveşte finanţarea de 30 de milioane de euro obţinută de Chimcomplex SA Borzeşti de la Alpha Bank Romania, aceasta constă într-o facilitate de credit la termen.

Consultanţii Chimcomplex Borzeşti în atragerea finanţării au fost experţii Deloitte România din practica de Consultanţă Financiară.

„După tranzacţia din 2018, de finanţare a achiziţiei Oltchim, suntem onoraţi că am fost din nou alături de Ştefan Vuza şi de Chimcomplex într-un alt proiect de referinţă. Felicit echipa noastră multidisciplinară de consultanţi financiari şi avocaţi, care a lucrat intens şi dedicat pentru a structura acest proces competitiv de selectare a finanţatorilor, de-a lungul unui proiect care a durat şapte luni”, a declarat George Mucibabici, Preşedinte Deloitte România, care a coordonat implicarea echipei Deloitte în această tranzacţie.

Asistenţa juridică pentru negocierea şi semnarea documentaţiei de finanţare a fost asigurată de avocaţii din cadrul Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal şi Lazarovici şi Asociaţii.

„Ne bucurăm că am fost din nou alături de una dintre cele mai mari firme deţinute de antreprenor român, într-o finanţare de anvergură. E o confirmare a recunoaşterii de care se bucură expertiza noastră în materie de finanţări bancare şi o validare a focusului nostru în acompanierea firmelor cu capital românesc în tranzacţii complexe, care necesită atât cunoaşterea aspectelor juridice locale, cât şi a bunelor practici internaţionale în materie. Mulţumim Chimcomplex pentru încredere şi mult succes în continuare!”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO