Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, anunţă o serie de sinergii, optimizări şi integrări în noul plan strategic pentru perioada 2021-2030

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din...

Autor: Eduard Ivanovici

02.12.2021, 17:23 634

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu două platforme la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, a finalizat pe 2 decembrie planul de consolidare a creşterii, performanţei şi inovaţiei din cadrul companiei, potrivit unui document de la Bursa de Valori Bucureşti.

“Pe 1 decembrie 2021 am sărbătorit 3 ani de la achiziţionarea activelor Oltchim de către Chimcomplex. În acest timp, Chimcomplex a devenit cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În continuare ne focusăm pe consolidarea rezultatelor pozitive si concentrarea asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra compania Chimcomplex, parte a grupului CRC, in economia circulară europeană”, a declarat Adrian Dumitriu, director financiar al Chimcomplex.

Societatea urmăreşte aprofundarea şi explorarea sinergiilor, optimizărilor şi integrărilor la nivel de grup sub umbrela CRC (Compania Română de Chimie). Planul este elaborat pe termen mediu şi lung şi intenţionează să demareze şi să optimizeze activităţile consacrate şi să faciliteze tranziţia către activităţi noi şi strategice.

Astfel, societatea va fi compusă din opt divizii: divizia chimică, divizia energetică, divizia de cercetare, divizia trade şi afaceri internaţionale, divizia de mentenanţă şi servicii suport, divizia logistică şi transport, divizia verde şi divizia albă, concentrată pe afaceri de mediu.

„Următorul pas important din planul strategic al Chimcomplex este finalizarea, în perioada imediat următoare, a procesului de transfer pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti la categoria 1. Odată cu acest demers, compania intenţionează tranzacţionarea acţiunilor sub simbolul CRC, înlocuind CHOB. Investitorii vor fi informaţi în legătură cu paşii desfăşuraţi în legătură cu cele de mai sus”, adaugă compania.

Acţiunile CHOB s-au apreciat cu peste 1.000% în 2021, pe un rulaj de 22 de milioane de lei, ajungându-se la o capitalizare de 5,8 miliarde de lei. Principalii acţionari sunt CRC Alchemy Holding (85%) şi statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO