Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex Borzeşti raportează pierderi de 27 mil. lei în S1/2020 la afaceri de 524 mil. lei, minus 25%

Chimcomplex Borzeşti raportează pierderi de 27 mil. lei...

Autor: Cristina Bellu

25.09.2020, 15:20 297

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), combinat chimic condus de omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedinte şi director general, a înregistrat în primul semestru al anului o pierdere netă de 27 mil. lei faţă de profitul de 577.000 lei raportat în perioada similară a anului trecut şi afaceri de 524 mil. lei, minus 25,8%, arată calculele ZF pe baza datelor din raportul semestrial al companiei.

Pe piaţa internă compania a raportat afaceri de 169,5 mil. lei, minus 33%, în timp ce pe piaţa externă afacerile au fost de 354,7 mil. lei, în scădere cu 22% faţă de cele înregistrate în perioada ianuarie-iunie 2019, pe fondul diminuării sau stopării vânzărilor la principalele produse ale Chimcomplex, mai puţin la biocide, în contextul pandemiei de COVID-19.

“Încă de la finalul lunii martie s-au anulat foarte multe comenzi de polioli, ca urmare a extinderii pandemiei şi declarării stării de urgenţă în ţările care reprezintă pieţe de desfacere pentru Chimcomplex, iar produsele OXO nu s-au mai vândut, instalaţia fiind închisă. În schimb, vânzările de biocide au înregistrat creşteri comparativ cu perioada similară a anului trecut”, se specifică în raportul semestrial al combinatului chimic de la Borzeşti.

Chimcomplex este controlat în proporţie de 87,8% de grupul CRC Alchemy Holding, entitate controlată la rândul ei de omul de afaceri Ştefan Vuza, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului deţine 9,2% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile CHOB înregistrează o scădere de 41,9%, pe fondul unui rulaj de 591,4 mii. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO