Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex Borzeşti, combinat chimic controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, vrea să-şi majoreze capitalul social cu maximum 162 mil. lei prin Estinvest

Administratorii Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB), combinat chimic controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedinte al consiliului de administraţie, au convocat acţionarii pe 25/26 mai 2020 pentru a aproba majorarea capitalului social cu suma maximă de 162,3 milioane lei, până la maximum 458,8 milioane lei, pentru a-şi asigura fondurile necesare derulării de investiţii şi capitalul de lucru necesar funcţionării platformelor de la Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea, potrivit unui raport la Bursă. Societatea vrea să emită un număr de 128,8 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 1,26 lei fiecare.

Preţul de subscriere a acţiunilor în termenul de preemţiune este de 1,26 lei pe acţiune, iar propunerea pentru data de înregistrare a acţionarilor este 10 iunie 2020. Rata de subscriere, care reprezintă raportul dintre numărul de acţiuni şi numărul drepturilor de preferinţă, este 0,547352966844823, astfel că pentru a subscrie 547,3529 de acţiuni nou emise sunt necesare 1.000 de drepturi de preferinţă. Acţiunile rămase nesubscrise de acţionari în cadrul perioadei de exercitare a dreptului de preferinţă vor fi vândute unui numpr mai mic de 150 de persoane printr-o ofertă intermediată de Estinvest.

De asemenea, la o altă convocare a acţionarilor din aceeaşi dată, compania propune diminuarea indemnizaţiilor pe o şedinţă ale membrilor consiliului de administraţie, dar şi ale membrilor comitetelor consultative, cu 500 de euro de membru. Acţiunile CHOB se tranzacţionează în creştere cu 14,3%, pe fondul unui rulaj de 15.260 de lei, emitentul ajungând la 1,1a2 miliarde lei capitalizare. Chimcomplex Borzeşti este deţinută în proporţie de 87,7% de către CRC Alchemy Holding din Amsterdam, în timp ce statul român prin AVAS deţine 9,2% din capitalul social.


 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.