Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex a admis la majorarea de capital 4 investitori care au putut vărsa ca prime de emisiune de acţiuni cel puţin 1 milion de euro. Compania pregăteşte listarea la Varşovia

Chimcomplex a admis la majorarea de capital 4 investitori...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2021, 12:32 513

Chimcomplex Borzeşti, companie care deţine platformele Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, controlată de Ştefan Vuza, a admis la majorarea de capital patru investitori, care au putut vărsa ca prime de emisiune de acţiuni cel puţin 1 milion de euro, compania urmând să emită pentru ei 6,1 milioane acţiuni.

De asemenea, compania a finalizat pe 15 aprilie prima etapa din strategia de pregătire a listării pe Bursa de la Varşovia în paralel cu cea de la Bucureşti.

În ultimele 6 săptămâni, Consiliul de Administraţie a purtat negocieri cu 64 de investitori ce au dorit să subscrie la operaţiunea de majorare de capital.

Interesul investitorilor a depăşit cu peste 2,4 ori numărul de acţiuni noi emise pe piaţă în cadrul acestei etape de majorare de capital.

Consiliul de Administraţie al Chimcomplex a recomandat celorlalţi 60 de investitori rămaşi neonoraţi să participe la următoarea etapă de majorare de capital, ce se va deschide până la sfârşitul anului 2021.

Compania este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli.

În anul 2020 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei şi un profit net de circa 95 de milioane de lei. Chimcomplex este cel mai mare exportator din chimia românească şi circa 60% din producţia companiei este destinată exportului.

Producătorul român are o capitalizare de 823 milioane lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au apreciat cu 43%, după tranzacţii de 1 milion lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO