Burse - Fonduri mutuale

Chiar şi cu o zi de vacanţă, bursa a avut rulaj cu 40% mai mare săptămâna trecută

Chiar şi cu o zi de vacanţă, bursa a avut rulaj cu 40%...

Autor: Liviu Popescu

30.01.2017, 00:05 255
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe parcursul săptămânii trecute a fost de aproximativ 175 milioane de lei, cu 40% mai mult faţă de săptămâna precedentă, chiar dacă 24 ianuarie a fost zi nelucrătoare pentru Bursa de Valori de la Bucureşti.
 
Pe parcusul săp­tă­mânii trecute, cele mai importante schim­buri s-au realizat pe ac­ţiunile OMV Petrom (29 mil. lei), Fondul Pro­­prietatea (27 mil. lei), Banca Transil­­vania (24,5 mil. lei), Electrica (22 mil. lei).
 
Acţiunile OMV Petrom (SNP), cel mai mare emitent listat la bursa de la Bucureşti, au închis vineri la 0,283 lei, în scădere cu 1,2% faţă de şedinţa precedentă, pe fondul unui rulaj de circa un milion de lei. Pe plan extern preţul barilului de petrol Brent a scăzut cu 1,2% până la 55 de dolari.
 
„Cotaţiile petroliere s-au corectat după episodul pozitiv al dolarului ame­­rican, dar mai ales din cauza esti­mărilor de creştere a producţiei ame­ricane, fapt care umbreşte eforturile OPEC de a echilibra piaţa ofertei“, se arată într-o notă a XTB România semnată de analistul Silvia Gabor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO