Burse - Fonduri mutuale

Chelu a cedat majoritatea la Blue Telecom

04.10.2006, 19:21 19

Omul de afaceri Catalin Chelu, din Galati, a vandut asociatei sale Doina Lilioara Rimar pachetul majoritar de actiuni la compania de cablu CCC Blue Telecom, pentru 219,2 mil. lei (circa 62 mil. euro). Tranzactia evalueaza intreaga companie la circa 100 mil. euro, in conditiile in care aceasta detine circa 6% din piata televiziunii prin cablu.
Doina Rimar este asociata cu Chelu in mai multe societati, tranzactia putand fi de fapt de o optimizare a structurii actionariatului in afacerile lui Chelu. Acesta detine, prin intermediul mai multor societati, pachete de actiuni la SIF-uri, unde un investitor nu are voie, conform legii, sa detina mai mult de 1% prin persoanele fizice si juridice impreuna cu care actioneaza in mod concertat. De altfel, Chelu spunea in urma cu cateva luni, cand se hotarase sa vanda, ca tranzactia nu va afecta cu nimic planurile companiei de listare pe Bursa.
CCC Blue a anuntat, la inceputul anului, ca intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti, prospectul preliminar fiind aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in luna iulie. Compania ar urma sa depuna la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare prospectul final de oferta, afirma surse apropiate procesului. Oferta publica initiala ar putea incepe astfel peste cateva saptamani. In urma vanzarii pachetului majoritar de actiuni, Chelu va mai detine in nume propriu 8,56% din capitalul companiei, iar Doina Rimar va controla 61,24% din titluri, conform modificarilor aduse actelor constitutive ale societatii.
Printre ceilalti actionari se numara firmele Zorder Big, cu 26,82%, si Galgros, cu 3,02%. Acestea sunt detinute, conform ultimelor informatii de pe piata, tot de Catalin Chelu. CCC Blue Telecom este cel mai ma-re operator independent de pe piata cablu-lui, unde detine, conform ultimelor informa-tii, o cota de 6%. Primii doi jucatori, RCS&RDS si UPC-Astral, detin cate o treime din piata. Numarul abonatilor de pe piata de retransmisie prin cablu a programelor TV se ridica la 3,6 milioane la finalul anului trecut. Principalele afaceri ale lui Catalin Chelu sunt spatiile comerciale din zona Moldovei si societatile de investitii financiare (SIF). El detine, conform infor-matiilor din piata, pachete semnificative de actiuni la SIF-uri prin intermediul mai multor societati pe care le controleaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO