Burse - Fonduri mutuale

Certinvest cumpără AXA şi fondul de pensii facultative Metropolitan

Certinvest cumpără AXA şi fondul de pensii facultative...

Autor: Roxana Pricop

19.12.2014, 00:07 790

Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri mutuale, face două achiziţii fulger - AXA Asi­gurări şi fondul de pensii facultative al Metropolitan Life, pavându-şi astfel drumul spre transformarea într-un grup financiar cu active totale estimate la 440 milioane de lei.

Mişcarea Certinvest este cu atât mai surprinzătoare cu cât direcţia de dezvoltare a fost până acum inversă: băncile şi asigurările s-au extins în administrarea de fonduri.

Pentru achiziţia companiei de asigurări, divizia locală a grupului francez AXA aflat în retragere de pe piaţa locală, Certinvest s-a asociat cu SIF Transilvania. „Noii acţionari vor creşte activitatea companiei şi vor lansa noi produse destinate, în special, antreprenorilor“, a declarat Eugen Voicu (foto), acţionar şi fondator al Certinvest.

Potrivit unor surse din piaţă, a doua tranzacţie parafată de Certinvest este achiziţia fondului de pensii private facultative Pensia Mea, cu active în gestiune de 40,2 milioane de lei, de la administratorul deţinut de Metropolitan Life - companie de asigurări care a preluat businessurile Aviva şi cele ale Alico.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO