Burse - Fonduri mutuale

Cererile de dividende suplimentare din partea statului vin pe bandă rulantă: extaz pe termen scurt, dar posibil agonie mai târziu

Autor: Liviu Popescu

12.11.2018, 00:07 1190

♦ Romgaz şi Nuclearelectrica sunt solicitate de Ministerul Energiei să distribuie 740 milioane de lei din rezerve şi rezultate reportate ♦ Transgaz încă nu menţionează valoarea dividendelor pe care le cere statul ♦ În expectativa unei decizii asemănătoare, şi acţiunile Transelectrica şi Conpet s-au apreciat vineri cu 3,6%, respectiv 3,5%.

Romgaz, Nuclearelectrica şi Transgaz au primit până în prezent cereri de distribuire a unor dividende suplimentare din partea acţionarului ma­joritar, respectiv statul român, cel mai pro­babil pentru atragerea de venituri supli­mentare la buget şi pentru menţinerea deficitului bugetar în limita a 3%.

Romgaz (simbol busier SNG), cel mai valoros emitent al statului de pe piaţa de capital, este chemat să distribuie 501 mil. lei, Nuclearelectrica (SNN) circa 238 mil. lei, în timp ce în raportul de vineri al Transgaz (TGN) nu menţionează cu cât trebuie să umble la puşculiţă.

Romgaz a distribuit deja către investitori o sumă cu mult mai mare faţă de profitul pe 2017, respectiv o rată de alocare de 105%, iar cu noua distribuţie poate urca la 130%.

În cazul Nuclearelectrica, rata de alocare ar urma să fie de 165% dacă noul dividend pro­pus de companie trece de votul acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO