Burse - Fonduri mutuale

Cererea redusă şi preţul aluminiului, coroborate cu energia mai scumpă, trimit Alro Slatina pe pierdere de 110 mil. lei în T1/2020. Afaceri de 642 mil. lei

Cererea redusă şi preţul aluminiului, coroborate cu...

Autor: Roxana Rosu

15.05.2020, 00:05 246

♦ ALR scădea ieri cu 1% la bursa de la Bucureşti, cel mai probabil rezultatele pe T1/2020 fiind de mult prinse în preţul acţiunii.

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, a înregistrat în primele trei luni ale anului o cifră de afaceri consolidată de 712 milioane lei, în scădere cu 7%, în timp ce pierderile s-au majorat la 110 milioane lei, faţă de 9 mlilioane lei în T1/2019.

„În primele trei luni ale anului 2020, ne-am confruntat cu condiţii excepţionale, de fapt, cu o nouă realitate, efectele pandemiei globale COVID-19 lovind în toate economiile şi industriile. Am luat şi continuăm să luăm măsuri rapide şi eficiente pentru a atenua scăderea pieţei şi, cel mai important, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri şi a comu­nităţii locale în general, asigurându-ne în acelaşi timp că funcţionăm la parametri normali“, spune Marian Năstase, preşedintele consiliului de administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO