Burse - Fonduri mutuale

Cemacon Cluj, plus 68% în T1. „Creşterea se va menţine şi în al doilea trimestru“

Cemacon Cluj, plus 68% în T1. „Creşterea se va...

Autor: Andreea Neferu

16.04.2015, 00:06 217
Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (CEON) a încheiat primul trimestru al anului cu venituri din vânzări de peste 11 milioa­ne de lei, un plus de 68% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, în pofida faptului că începutul anului este "extrasezon" în sectorul construcţiilor.
 
„Creşterea vânzărilor pe primul trimestru se înscrie în strategia Cemacon de diminuare a fluc­­tuaţiilor vânzărilor în funcţie de sezo­na­litate şi de generare a unei creşteri continue. Ne aşteptăm ca tendinţa de creştere să se men­ţină şi pentru trimestrul al doilea al anului“, a spus Liviu Stoleru, directorul general şi pre­şe­dintele Con­si­liului de Admi­nistraţie al Ce­­macon, într-un raport către bursă. În volum, vân­­zările companiei au con­semnat un plus de 51%.
 
Acţiunile CEON urcau cu 1,27% ieri după-amiază, în urma anunţului, la 0,287 lei/titlu. Rezultatele în creştere ale Cemacon vin la scurt timp după ce compania a semnat un acord cu fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity, controlat de BCR şi omul de afaceri Florin Pogonaru, care prevede conversia în acţiuni ale Cemacon a unei creanţe de peste 58 de milioane de lei (13 milioane de euro) pe care fondul o are la compania clujeană. Această creanţă a apărut după ce BCR a externalizat către fondul de investiţii o parte din datoria Cemacon către bancă. Transferul creanţei către fondul de investiţii şi conversia acesteia în acţiuni fac parte dintr-un proces mai amplu de restructurare a creditelor Ce­ma­con, care a inclus şi o majorare a capitalului social, dar şi trans­ferul unei părţi a da­to­riilor către o firmă afiliată. Restructurarea pachetului de credite contractat de Ce­ma­con de la BCR constituie o etapă finală a procesului de reorganizare operaţională şi financiară a companiei, iniţiat în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO