Burse - Fonduri mutuale

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II din România aveau 11,8 mld. lei investiţi în acţiuni listate la BVB la S1/2020, în scădere de la 12,3 mld. lei la final de 2019, diferenţa fiind determinată în principal de scăderea cotaţiilor din portofoliu

Exclusiv ZF – Finanţe personale

♦ Cel mai mare ritm de creştere în capitalul unei societăţi, ca puncte procentuale, se înregistrează la TeraPlast Bistriţa de la 11% la 17,3% ♦ Cea mai mare investiţie, la Banca Transilvania de 2,4 mld. lei

Viitorii pensionari ai Româ­niei, adică acei salariaţi care virează 3,75% din venitul brut lunar pentru admi­nis­trarea privată a economiilor pentru bătrâneţe, au ajuns să deţină 21,6% din Banca Transilvania la 30 iunie 2020, respectiv o investiţie de 2,4 miliarde de lei la cea mai mare instituţie de credit din România, arată calculele realizate în exclusivitate de Ziarul Financiar.

Spre comparaţie, la 30 decembrie 2019 viitorii pensionari aveau o deţinere de 17,9% din banca de la Cluj, respectiv o investiţie de 2,4 mld. lei, ceea ce în­seamnă că pe parcursul primului se­mestru din 2020 administratorii de pen­sii private Pilon II au cumpărat acţiuni ale băncii de la Cluj în contextul în care valoric investiţia a rămas aceeaşi dar preţul unei acţiuni TLV a scăzut cu 18%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.