Burse - Fonduri mutuale

Cele mai recente listări ale statului la Bursă, adică Romgaz, Nuclearelectrica şi Electrica, au plătit 1,1 mld. lei sub formă de dividende către viitorii pensionari ai României

Radu Crăciun, APAPR: Bursele sunt la maxime istorice, deci din perspectiva maximizării valorii acţiunilor, în mod poate paradoxal, perioada este optimă pentru listări la bursă.

Radu Crăciun, APAPR: Bursele sunt la maxime istorice, deci din perspectiva maximizării valorii acţiunilor, în mod poate paradoxal, perioada este optimă pentru listări la bursă.

Autor: Liviu Popescu

31.03.2021, 09:05 2164

♦ De la listarea Electrica din 2014 încoace, statul român nu a mai vândut acţiuni prin bursa de la Bucureşti ♦ De atunci încoace la Palatul Victoria au venit Cioloş, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Orban şi în prezent mandatul este la Cîţu, care promite că va lista companii de stat.

Cele mai recente listări ale unor pachete de acţiuni din partea statului român la bursa de la Bucureşti, adică Romgaz (2013), Nuclearelectrica (2013) şi Electrica (2014), aşa-numitele „perle“ din energie ale Românie, au plătit dividende 1,1 miliarde de lei din profituri către viitorii pensionari ai României, arată calculele realizate de ZF.

Toate cele trei companii au fost listate la bursa de la Bucureşti pe timpul guvernării Ponta, iar de atunci încoace niciun alt guvern nu a vândut pachete de acţiuni la companiile din subordine, chiar dacă mai mulţi prim-mi­niş­tri au promis că vor face acest lucru. Din 2014 încoace scaunul de la Palatul Victoria a schimbat nume precum Cioloş, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Orban pentru ca actualul mandat să fie deţinut de Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO