Burse - Fonduri mutuale

Cele mai mari două listări din istoria bursei sunt din energie. Fărâma de speranţă pentru tranzacţionarea Hidroelectrica, stinsă şi de OUG 114

Cele mai mari două listări din istoria bursei sunt din...

Autor: Liviu Popescu

07.03.2019, 00:07 640

Cele mai mari listări din istoria bursei româneşti, Romgaz în 2013 şi Electrica în 2014, au dus piaţa de capital de la Bucureşti pentru o scurtă perioadă de timp peste cele ale unor economii mai dezvoltate din Europa, însă de atunci euforia investitorilor s-a stins treptat, reflectată şi în valoarea tranzacţiilor tot mai redusă.

În cercurile de investitori şi de analişti se considera că apetitul de tranzacţionare la Bucureşti putea fi accelerat de listarea celei mai profitabile companii din România şi că intrarea la tran­zacţionare a acesteia ar fi determinat ca în ani bursa nu doar să-şi câştige rolul de finanţator al economiei, în detrimentul sistemului bancar, ba chiar să promoveze într-o ligă superioară.

Din 2013, de când au fost prima oară „ademeniţi“ cu această mega-listare, investitorii şi-au tot făcut ipoteze şi strategii de plasamente, au gândit structura unui portofoliu, au calculat posibile randamente, dividende, rezultate anualizate, multiplii de tranzacţionare, PEERS ai altor companii din acelaşi sector de activitate din Europa, estimări şi o posibilă capitalizare. Toate în zadar pentru aproape cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO