Burse - Fonduri mutuale

Cele cinci acţiuni româneşti de pe lista MSCI au livrat în ultimii cinci ani un randament de 9,6%

Finanţe personale

Cele cinci acţiuni româneşti de pe lista MSCI au...

Autor: Tibi Oprea

31.05.2019, 00:07 1498

Cele cinci acţiuni româneşti de pe lista MSCI pentru pieţe de frontieră, respectiv Banca Transilvania, OMV Petrom, Romgaz, BRD şi Electrica, au livrat în ultimii cinci ani un randament de 9,6%, faţă de scăderea cumulată de 0,5% de pe restul pieţelor de frontieră, potrivit datelor MSCI de la finalul lunii aprilie.

România are în prezent cinci companii incluse în indicele MSCI. Înainte de reclasificarea Argentinei în rândul pieţelor emergente, care a avut loc în această săptămână, companiile româneşti deţineau o pondere de 5,5%. Ulterior excluderii Argentinei, ponderea a crescut la 6,6%, cea mai mai pondere având-o Banca Transilvania.

În 2018, companiile româneşti au înregistrat un randament de 1,75%. Spre comparaţie, randamentul mediu livrat de companiile din restul pieţelor de frontieră este de minus 16,41% anul trecut. În ultimele trei luni randamentul acţiunilor româneşti este de 24,7%, faţă de 2,2% cât au cumulat restul pieţelor de frontieră. De asemenea, la nivelul primelor patru luni din 2019, emitenţii români au livrat un randament de 11,84%, faţă de media de 7,06%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO