Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mic pariu pe energia listată costa 100 € şi aducea un câştig de 13%

Cel mai mic pariu pe energia listată costa 100 € şi...

Autor: Radu Bostan

27.10.2014, 00:07 975

Cu o sumă de doar 444,44 lei (în jur de 100 euro), un investitor ar fi putut cumpăra la sfârşitul anului trecut câte o acţiune la companiile energetice de pe bursă, iar după aproape 10 luni pachetul ar fi ajuns la o valoare de 504 lei, adică investitorul ar fi realizat deja un profit de 59,56 lei (13%) numai din aprecierea acţiunilor.

Calculul pleacă de la premisa că investitorul ar fi achiziţionat acţiuni la fiecare din companiile incluse în indicele de profil BET-NG, fără a-şi lichida plasamentele până vineri, 24 octombrie.

Companiile din sectorul energetic au fost anul acesta vedetele bursei, liderii fiind monopolurile reglementate precum Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN), ale căror cotaţii au crescut cu 71% şi, respectiv, 27,4% de la începutul anului. Împreună cu Electrica şi Conpet (COTE), compani­ile cu business reglementat au contrabalansat evoluţiile negative înregistrate de titlurile companiilor care activează pe pieţe concurenţiale, ca Nuclearelectrica (SNN) şi OMV Petrom (SNP).

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct la firma de brokeraj Tradeville, despre indicele BET-NG 

- evoluţia acţiunilor Transgaz, Transelectrica, Conpet şi Electrica; câştigul cumulat obţinut de un investitor din cele patru companii

- planurile de dezvoltare ale companiilor din domeniul energetic

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO