Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare plasament privat de la bursă. AROBS Transilvania atrage într-o zi 75 de milioane de lei de la investitori, la o evaluare de circa 600 de milioane de lei

Cel mai mare plasament privat de la bursă. AROBS...

Autor: Tibi Oprea

18.10.2021, 00:07 2609

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a încheiat vineri un plasament privat de acţiuni şi a atras 75 mil. lei de la investitori, potrivit surselor ZF.

Compania a pus la vânzare în ofertă un număr de 54,7 milioane de acţiuni, iar vineri la ora 17.00 investitorii introduseseră ordine de subscriere pentru 154,5 milioane de acţiuni, de unde rezultă o suprasubscriere de 2,82 de ori. Preţul din ofertă a fost de 1,357 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că subscrierile totale s-au ridicat la 209,7 mi­lioane de lei, arată calculele realizate de ZF.

AROBS Transilvania a anunţat în urmă cu câteva zile că intenţionează să atragă aproximativ 75 milioane de lei prin majorarea capitalului social al companiei cu 13,62%. Atât plasamentul privat, cât şi listarea sunt intermediate de casa de brokeraj BRK Financial Group. Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul AROBS, să fie listate la BVB până la finalul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO