Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare fond de investiţii din România şi-a redus expunerea pe acţiuni şi a cumpărat obligaţiuni la dezvoltatorul imobiliar Globalworth

Cel mai mare fond de investiţii din România şi-a redus...

Autor: Liviu Popescu

06.07.2017, 00:07 3239

Erste Equity şi Erste Balanced Ron, printre cele mai performante fonduri de investiţii ale Erste, cel mai mare administrator de pe piaţă cu 32% cotă de piaţă, şi-au redus în luna iunie expunerile pe acţiuni româneşti în condiţiile în care piaţa locală a avut o evoluţie negativă la jumătatea anului, influenţată de deciziile noului gu­vern şi de declaraţiile contra­dictorii.

„Pentru perioada următoare suntem precauţi în strategia de investiţii: incertitudinile legate de deciziile pe care le-ar putea lua noul guvern de la Bucureşti ar putea menţine o volatilitate ridicată pe piaţa locală. Cu toate acestea, ne aş­tep­­tăm ca societăţile listate la bursa de la Bucureşti să raporteze re­zulate financiare bune pentru tri­mestrul doi“, explică Loredana Lungu, mana­ger de fond.

Erste Balanced Ron, care la finalul lunii iunie avea 6,15% din porfotoliu în obligaţiuni corporative, a cumpărat obligaţiuni la Global­worth, cel mai mare dezvoltator imo­biliar pe piaţa de birouri din România administrat de omul de afaceri Ioannis Papalekas. Globalworth a lis­tat obligaţiuni de 550 mil. euro pe bursa de la Londra şi ar urma ca luna aceasta să le aducă şi la bursa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO