Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România: Câştigătorii primului sezon de raportări financiare sunt sectoarele financiar şi energetic

Loredana Lungu, manager de fond la Erste Asset Management

Loredana Lungu, manager de fond la Erste Asset Management

Autor: Liviu Popescu

13.06.2017, 00:05 630
Loredana Lungu, manager de fond la Erste Asset Management, adminis­tra­tor de fonduri cu 32% cotă de piaţă, spune că luna mai a fost marcată de rapor­tările financiare pentru primul tri­mestru, iar câştigătorii sezonului au fost sectoarele financiare şi energetice.
 
„BRD şi Banca Transilvania au con­ti­nuat să raporteze o îmbunătăţire a pro­fi­tabilităţii, în principal datorită scă­derii costului riscului. Romgaz a bene­fi­ciat de creş­terea consumului de gaze, susţinut şi de iarna extrem de rece”, scrie Lore­dana Lungu în raportul aferent lunii mai.
 
BRD a avut un profit net de 306 mil. lei, de aproape cinci ori mai mare faţă de primul trimestru din 2016, datorită unui cost al riscului mult îmbunătăţit. Pe de altă parte, profitul Băncii Transilvania a urcat cu 7,7% la 246 mil. lei întrucât a trecut de la o cheltuială de risc de 61 mil. lei la venituri de 5,9 mil. lei în T1/2017.
 
„Acţiunea Romgaz rămâne atrac­tivă din perspectiva dividendului. Rezul­ta­tele OMV Petrom au fost îmbună­tă­ţite an/an datorită creşterii preţului pe­tro­lului, cererii mai mare de produse pe­tro­liere, precum şi o disciplină con­ti­nuă a costurilor”, notează managerul de fond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO