Burse - Fonduri mutuale

Cei mai mari investitori ai bursei locale, fondurile de pensii Pilon II, vor raporta trimestrial structura investiţiilor, şi nu semestrial ca până acum. ASF motivează decizia prin creşterea transparenţei

Cei mai mari investitori ai bursei locale, fondurile de...

Autor: Liviu Popescu

27.10.2020, 00:05 228

♦ A fost nevoie ca cel mai mare scandal de fraudă contabilă din Europa - prăbuşirea Wirecard, compania cândva şi în portofoliul NN Pensii - să determine ASF să îmbunătăţească transparenţa fondurilor Pilon II.

Cei mai mari investitori ai bursei de la Bucureşti, administratorii de pensii private prin intermediul fondurilor Pilon II, vor publica trimestrial structura detaliată a investiţiilor, şi nu semestrial aşa cum o făceau până în prezent, potrivit unui proiect al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), semnat de preşedintele Nicu Marcu şi pus în dezbatere publică.

Astfel, în ritm trimestrial, fiecare din cei şapte administratori de pensii private din România are obligaţia de a publica pe pagina proprie de internet, pentru fondul de pensii administrat privat, structura portofoliului de investiţii, detaliată, pentru fiecare instrument financiar şi pentru fiecare emitent, cu date referitoare la valoarea actualizată, în lei, şi ponderea deţinută în activul total al fondului de pensii administrat privat la data încheierii trimestrului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO