Burse - Fonduri mutuale

Cei mai mari investitori ai Bursei au ajuns la 73,1 mld. lei active la noiembrie 2020, maxim istoric: doar într-o lună, Pilonul II a urcat cu 3 mld. lei

Cei mai mari investitori ai Bursei au ajuns la 73,1 mld....

Autor: Liviu Popescu

17.12.2020, 17:15 230

♦ În termeni procentuali, activele fondurilor de pensii private Pilon II au urcat cu 18% pe parcursul anului 2020, dinamică determinată în mare parte de viramentele românilor.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români, au în­che­iat luna noiembrie din 2020 cu active totale de 73,1 mld. lei, record istoric, în creştere cu 11 mld. lei de la începutul anului în principal ca urmare a contri­buţiilor trimise de salariaţii români.

Astfel, cele mai recente date pu­blicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi analizate de ZF, arată că Pilon II a avut în noiembrie a opta lună consecutivă de creştere. De la începutul anului, în termeni procen­tuali, activele Pilon II au urcat cu aproape 18%. Doar în luna noiembrie, când Bursa de la Bucureşti a avut cea mai bună per­for­manţă lunară din februarie 2019 în­coace, printr-un in­dice principal BET în creştere cu 9,12%, activele fon­­­­durilor Pilon II au crescut cu 3 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO