Burse - Fonduri mutuale

Cei mai mari brokeri îşi schimbă numele. KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursa locală, va reveni la numele Swiss Capital

KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe piaţă revine la numele Swiss Capital

Autor: Andrei Chirileasa

28.09.2011, 13:05 1199

KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursa locală, va reveni la numele Swiss Capital, după ce compania va fi preluată de principalii manageri, Sorin Apostol şi Bogdan Juravle, potrivit unor surse din piaţă.

Belgienii de la KBC, care şi-au vândut majoritatea operaţiunilor din România, vor ieşi din acţionariat, la cinci ani de la preluarea firmei. Tranzacţia este în curs de finalizare.

Într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) privind o tranzacţie intermediată pentru SIF Banat-Crişana cu acţiunile Biofarm Bucureşti, apare deja noua denumire a firmei (Swiss Capital SA), dar şi denumirea veche (KBC Securities).

Pentru finalizarea tranzacţiei mai este necesar un aviz din partea CNVM, care trebuie să aprobe şi schimbarea denumirii firmei.

Grupul belgian KBC a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al Swiss Capital în decembrie 2006 de la fondatorul companiei, Sorin Apostol. La începutul lui 2007, belgienii l-au atras în echipă şi pe Bogdan Juravle, unul dintre cei mai puternici brokeri de pe piaţa locală, care anterior fusese şeful departamentului de tranzacţionare al ING. Mişcarea s-a văzut imediat în topul brokerilor, unde KBC a urcat pe primul loc, poziţie pe care şi-a păstrat-o aproape permanent în ultimii cinci ani.

În primele opt luni ale acestui an, KBC Securities a intermediat tranzacţii în valoare de 3,9 mld. lei (peste 900 mil. euro), având o cotă de piaţă de aproape 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO