Burse - Fonduri mutuale

Cei mai bogaţi cinci miliardari din industria tech au pierdut deja 85 mld. dolari în 2022. Averea lui Elon Musk, în scădere cu aproape 100 mld. dolari faţă de maximul din noiembrie

De la stânga la dreapta: Cofondatorul Microsoft Bill Gates, şeful Tesla Elon Musk şi fostul CEO al Amazon Jeff Bezos. Cei trei au împreună o avere de 540 de miliarde de dolari

De la stânga la dreapta: Cofondatorul Microsoft Bill Gates, şeful Tesla Elon Musk şi fostul CEO al Amazon Jeff Bezos. Cei trei au împreună o avere de 540 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

24.01.2022, 13:16 3786

Cei mai bogaţi cinci magnaţi tech la nivel mondial au pierdut împreună 85 de miliarde de dolari în primele săptămâni ale anului 2022, averile miliardarilor primind o lovitură serioasă în timpul selloff-ului de săptămâna trecută, relatează Business Insider.

Averea netă a celui mai bogat om din lume, CEO-ul Tesla Elon Musk, a scăzut cu aproape 27 de miliarde de dolari anul acesta şi a ajuns la 243 de miliarde, conform Bloomberg Billionaires Index. Suma reprezintă de asemenea un declin de aproape 100 de miliarde de dolari faţă de maximul atins în noiembrie, 335 de miliarde de dolari.

Al doilea cel mai bogat om la nivel global, fondatorul Amazon Jeff Bezos, a pierdut aproape 25 de miliarde de dolari în 2022.

 

 

Sursa foto: Bloomberg

 

De la începutul anului, averea cofondatorului Microsoft Bill Gates a suferit un declin de 9,5 miliarde de dolari, în timp ce Larry Page, cofondatorul Google, a înregistrat un minus de 12 miliarde de dolari. Şeful Meta (Facebook) Mark Zuckerberg a pierdut o sumă similară.

Săptămâna trecută, indicele marilor companii tech Nasdaq Composite s-a depreciat cu circa 8% pe fondul temerilor privind majorarea ratelor dobânzilor în Statele Unite. Nasdaq este pe minus cu 13% anul acesta.

Bernard Arnault, preşedintele şi CEO-ul gigantului LVMH (Louis Vuitton, Moët, Hennessy), nu a înregistrat scăderi săptămână trecută, însă averea omului de afaceri francez este pe minus cu 10,5 miliarde de dolari anul acesta.

Din primii 10 oameni incluşi în clasamentul Bloomberg, doar Warren Buffett, liderul imperiului de investiţii Berkshire Hathaway, nu a suferit pierderi în 2022.

Acţiunile „vedetă” din era coronavirusului îşi pierd încet din strălucire

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO