Burse - Fonduri mutuale

Cei din consiliul ASF care nu au domiciliul în Bucureşti ar putea beneficia de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport pe fondul unui proiect de lege al PNL. Salariile în Consiliul ASF ajung la 11.000 euro pe lună

Cei din consiliul ASF care nu au domiciliul în...

Autor: Liviu Popescu

13.10.2020, 13:52 249

​Roman Florin-Claudiu, deputat PNL, a introdus pe ordinea zi a şedinţei pentru buget-finanţe din 13 octombrie 2020 un punct cu privire la noi beneficii pentru membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“Membrii Consiliului ASF care nu domiciliază în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilitate prin lege şi prin reglementările proprii”, se arată în proiectul de propunere legislativă pentru modificarea şi completarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF.

Potrivit datelor agregate de ZF din declaraţiile de avere ale celor din Consiliul ASF, salariile ajung chiar şi la 11.000 de euro net lunar.

Proiectul a fost depus pe 7 octombrie 2020, fiind prezentat şi aprobat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pe 12 octombrie. Termenul de depunere amendamente a fost stabilit pe 13 octombrie, urmând a fi discutat în Plen.

“Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare. Este de fapt o mare ipocrizie. Senatori, deputaţi şi alţi demnitari aleşi în Bucureşti îşi mută domiciliul în acte în alt judeţ pentru a beneficia de sume importante în plus”, scrie Claudiu Năsui, deputat USR, pe Facebook. “Acum pe final de mandat, parlamentarii sunt neatenţi. Grupurile de interese mizează pe asta pentru a-şi mai trece câteva privilegii”.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, Senatul fiind Camera Decizională. Termenul de adoptare este de 45 de zile pentru Camera Deputaţilor, iar data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final este 25 noiembrie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO