Burse - Fonduri mutuale

​Cehii de la Wood i-au detronat pe brokerii lui Juravle în octombrie

​Cehii de la Wood i-au detronat pe brokerii lui Juravle...

Autor: Andrei Chirileasa

31.10.2012, 19:23 437

Firma de brokeraj Wood&Co din Cehia a urcat în octombrie pe primul loc în topul brokerilor de pe bursa de la Bucureşti, după valoarea tranzacţiilor cu acţiuni intermediate, cu un rulaj de 127 mil. lei (28 mil. euro), reprezentând 15,7% din piaţă.

Swiss Capital, firma de brokeraj condusă de Bogdan Juravle, care domină topul tranzacţiilor de pe bursă de doi ani, a coborât pe locul al doilea, cu transferuri de 123 mil. lei (27 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 15,2%. În topul pe primele zece luni, Swiss Capital rămâne pe primul loc, cu tranzacţii de 3,4 mld. lei şi 25,6% cotă de piaţă.

Este posibil ca cehii de la Wood să fi beneficiat de ieşirea de pe piaţă a ING Bank, care a anunţat la începutul lunii că iese de pe piaţa de capital din România, decizia vizând operaţiunile de brokeraj la nivelul întregului grup. Este posibil ca Wood să fi preluat o parte dintre clienţii de la Lonrda ai ING, mai ales având în vedere că Ioana Pop, care lucrează pentru biroul de la Londra al Wood a fost înainte la ING.

ING Bank a intermediat în octombrie tranzacţii cu acţiuni de 54 mil. lei, coborând pe locul cinci. Pe trei a urcat BT Securities, firma de brokeraj a Băncii Transilvania, cu tranzacţii de 84 mil. lei, iar pe patru s-a clasat BCR, cu 66 mil. lei.

Octombrie a fost cea mai slabă lună din punctul de vedere al tranzacţiilor cu acţiuni derulate pe bursa de la Bucureşti, din ianuarie 2011 când s-a listat Fondul Proprietatea. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 402 mil. lei (89 mil. euro). Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Fondul Proprietatea (FP), SIF Transilvania (SIF3) şi Erste (EBS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO