Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare societate de investiţii financiare din România a intrat în acţionariatul Nuclearelectrica: Evergent (fosta SIF Moldova) a investit 21 mil. lei la compania nucleară

Cea mai mare societate de investiţii financiare din...

Autor: Liviu Popescu

06.05.2021, 07:50 1513

Evergent Investments (fosta SIF Moldova), cea mai mare societate de investiţii financiare de la Bursa românească în funcţie de capitalizare, a intrat în T4/2020 în acţionariatul Nuclearelectrica (SNN), producător de energie nucleară controlat de statul român, arată datele agregate de ZF din rapoartele societăţii.

Astfel, la finele anului Evergent Investments avea o investiţie de 21 mi­lioane de lei la Nuclearelectrica, echivalentul unei deţineri de 0,4% din capitalul social al companiei de stat şi 1% în activul net, potrivit celui mai recent raport al Evergent, societate cu 1,4 mld. lei capitalizare.

„Schimbările profunde de paradigmă din industria energetică, respectiv trecerea de la combustibili fosili spre consum de energie elec­trică, poziţionează ideal SNN pentru recunoaşterea de valoare. Cuplată cu planurile masive de investiţii în creşterea capacităţii de producţie a reactoarelor 3 şi 4, SNN îşi va consolida modelul de business cu marje de profit net de peste 27% şi randamente ale dividendului în jur de 8-10% pe termen mediu“, explică reprezentanţii Evergent Investments în raportul anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO