Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare listare bursieră a anului a eşuat: Budweiser, compania din spatele Stella Artois şi Corona, nu a convins investitorii

Cea mai mare listare bursieră a anului a eşuat:...

Autor: Alex Ciutacu

15.07.2019, 13:18 556

Scepticismul investitorilor s-a dovedit covârşitor astăzi faţă de încercarea companiei AB InBev să lisiteze producătorul Budweiser APAC la bursă, într-o evaluare de 9,8 miliarde de dolari – care ar fi trebuit să fie cea mai mare listare din 2019, apreciază investitorii şi bancherii citaţi de Reuters.

Compania olandeză Anheuser Busch InBev, cel mai mare producător de bere din lume, a eşuat în procesul de listare a businessului din Asia, iar reprezentanţii firmei dau vina pe condiţiile din piaţă.

În acelaşi timp, bancherii şi investiorii din piaţă consideră că greşeala companiei a fost o supraevaluare, iar evaluarea corectă a preţului iniţial al acţiunilor este una dintre principalele preocupări ale investitorilor, mai ales în condiţiile actuale din piaţă.

Listarea trebuia să aibă loc pe bursa din Hong Kong, iar compania ţintea să ridice între 8,3 miliarde doalri şi 9,8 miliarde dolari, ceea ce ar fi ajutat grupul să îşi reducă datoriile, şi i-ar fi dat companiei Budweiser APAC o capitalizare bursieră cuprinsă între 54 miliarde dolari şi 64 miliarde dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO