Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei de la Bursă de la Bucureşti: 600 milioane de lei de la BCR pe şapte ani cu o dobândă de 5,35% pe an. Printre investitori, şi BERD

Sergiu Manea, CEO BCR

Sergiu Manea, CEO BCR

Autor: Liviu Popescu

16.12.2019, 13:54 528

BCR, a doua cea mai mare instituţie de credit din România, a transmis astăzi că a încheiat prima emisiuni de obligaţiuni senior nepreferenaţiale din România şi din Europa Centrală şi de Est, o finanţare de 600 milioane de lei cu o dobândă de 5,35% pe an pe care urmează să o listeze la bursa de la Bucureşti. Fitch a acordat emisiunii de obligaţiuni un rating final de BBB plus.

BCR menţionează că subscrierile au fost echilibrat distribuite între administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurări şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), iar potrivit unor informaţii ale ZF listarea obligaţiunilor ar urma să fie făcută joi, 19 decembrie 2019. Acesta este cea mai mare emisiuni de obligaţiuni în lei de la bursa de la Bucureşti, potrivit BCR.

„Emisiunea de obligaţiuni reflectă deopotrivă încrederea noastră în piaţa locală şi obiectivul de a ne consolida rezultatele. Diversificarea surselor de finanţare face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung şi avem convingerea că această emisiune va contribui la dezvoltarea pieţei de capital autohtone”, spune Sergiu Manea, CEO BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO