Burse - Fonduri mutuale

Ce spune şeful FP despre vânzarea de acţiuni Nuclearelectrica în iarnă la 17 lei şi preţul de aproape 38 de lei pe acţiune de acum?

Ce spune şeful FP despre vânzarea de acţiuni...

Autor: Liviu Popescu

06.10.2021, 08:30 3258

În decembrie 2020 Fondul Pro­prietatea (FP) lichida deţinerea de aproape 5% la producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (SNN) la preţul de aproape 17 lei pe acţiune, într-o tranzacţie de 234 mil. lei şi care a avut ca şi cumpărători fonduri de pensii private Pilon II, în special NN Pensii.

Astăzi, la circa 10 luni distanţă, acţiunile SNN se tranzacţionează la 38 de lei pe unitate, adică un raliu de aproape 120% faţă de preţul din iarnă pe fondul unor aşteptări de rezultate financiare îmbunătăţite ca urmare a creşterii preţurilor din energie.

„Nu îmi pare rău“, spune şeful Fondului Proprietatea despre lichidarea la Nuclearelectrica, una dintre cele mai performante acţiuni de la Bursă din 2021. „Întotdeauna retrospectiv lucrurile se văd din alta perspectivă, dar orice decizie este luată cu informaţiile disponibile la acel moment în timp. Am analizat cu atenţie poziţia şi perspectivele companiei în mod individual şi am luat cea mai bună decizie în acel moment în interesul fondului şi al acţionarilor săi şi nu regret măsurile luate“, spune Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucureşti şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO