Burse - Fonduri mutuale

Ce se întâmplă pe bursă. Toate companiile din indicele BET sunt pe plus la opt luni. Dar una a adus 50% câştig

Ce se întâmplă pe bursă. Toate companiile din...

Autor: Liviu Popescu

07.09.2017, 00:07 2143

Un investitor care ar fi mizat la începutul anului pe acţiuni Nuclearelectrica (SNN), producătorul de energie nucleară, ar fi avut la finele lunii august un randament de 56%, incluzând divi­dendele plătite pentru profitul pe anul trecut, cel mai ridicat câştig din prima ligă bursieră. Practic la 1.000 de lei investiţi la începutul anului în acţiuni SNN, investitorul ar fi avut la finele lunii august o sumă de 1.560 de lei.

Compania afişează singurul randament de peste 50% din rândul companiilor din indicele bursier BET, evoluţie po­zitivă datorată în mare parte creş­terii preţului energiei elec­trice care a adus compania pe plus în SI, ceea ce implicit aduce şanse mai mari pentru plata unei părţi din profitul pe anul acesta spre acţionari. După publicarea rezultatelor finan­ciare aferente primului semestru, com­pania a devenit printre cei mai ieftini emitenţi de la bursa românească prin prisma multiplilor de piaţă cu un indicator P/E de 7,86, P/BV de 0,29%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO