Burse - Fonduri mutuale

Ce salarii şi ce averi au şefii ASF, cei responsabili cu supravegherea bursei, pensiilor private şi asigurărilor: până la 11.700 euro salariu lunar, depozite bancare chiar şi de 1,6 milioane de lei

Ce salarii şi ce averi au şefii ASF, cei responsabili...

Autor: Tibi Oprea

28.10.2020, 15:00 16381

Ziarul Financiar a analizat cele mai recente declaraţii de avere ale membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), adică aceia responsabili direct de funcţionarea în condiţii optime a pieţei de capital (130 mld. lei), a pieţei asigurărilor (11 mld. lei) şi a fondurilor de pensii (73 mld. lei) din România.

Consiliul ASF este format din 9 membri, dintre care 5 membri executivi – preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi – precum şi 4 membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 14 noiembrie 2018, iar Nicu Marcu a fost numit preşedinte în vara anului 2020.

Prin urmare, dat fiind faptul că Nicu Marcu nu a încheiat încă un an la ASF şi nu şi-a depus declaraţia de avere aferentă acestei poziţii, nu a fost luat în calcul în analiza ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO